Homeopathie en seksueel geweld

Laatst was ik op een bijeenkomst waar wij Stichting Lirio introduceerde en toen vroeg een dame aan mij of homeopathie dan wel effectief was voor de behandeling van seksueel geweld............
Prachtige vraag vind ik dat en het vraagteken staat nog niet achter die zin of mijn adrenaline stroomt al door al mijn aderen maar ik weet mijzelf dan in te houden want ik ben natuurlijk bevooroordeeld.
Kijk, mijn keuze gaat nooit als eerste naar een reguliere oplossing, wat ik weet dat bij 80/90% van de mensen wel zo is, simpelweg omdat we zo geprogrammeerd zijn. En daar bedoel ik niks naars mee.
Waar ik in de praktijk merk dat mensen bij een keelpijn als eerste aan een zuigtablet van de apotheek, drogist of tegenwoordig de supermarkt (!) denkt, werkt dat bij mij andersom. Eerst kijk ik wat mijn lijf zelf kan oplossen ondersteunend met bijvoorbeeld thee en honing of wat tijm of wat warme doeken of whatever. Daarna zet ik, waar nodig, de homeopathie in. Zo ook gedurende de opvoeding van mijn 4 kids, zij waren, zeker gedurende mijn 6 jarige opleiding tot Klassiek Homeopaat mijn grote leerscholen. 
Een huisarts heb ik omdat dat nou eenmaal verplicht is, denk dat ze me niet eens kent maar daar zeg ik ook eerlijk bij dat als er een breuk, diepe wond waar hechting bij nodig is of iets dergelijks voorbij komt, wij daar als homeopaten alleen maar ondersteunend in kunnen werken voor een mooie wondheling maar wij kunnen niet hechten of een breuk ‘zetten’ of gipsen. Maar mentale – en chronische problematiek juist wel.
Als je met mentale - en emotionele problematiek bij de huisarts komt geeft deze vaak antidepressiva en verwijst je mogelijk door naar psychiater/psycholoog. Zo gaat het standaard dus je kunt niemand verwijten dat ze als eerste aan reguliere geneeskunde denken. Ik respecteer dat ook.
Antidepressiva komen in eerste instantie in 2 soorten; de SSRI’s en aanverwante als SNRI’s en de TCA’s. De eerste groep vertraagt de (her)opname van serotonine (en noradrenaline). De TCA’s zijn de voorlopers van de eerste groep en werken niet alleen op adrenaline en noradrenaline maar ook op de neurotransmitters (= meer bijwerkingen). Mochten deze niet werken dan hebben we nog de MAO’s die ook de neurotransmitters beïnvloeden maar op een andere manier.
Neurotransmitters zijn signaalstofjes die opdrachten overdragen tussen zenuwcellen en de klier/spiercellen. Je kunt ze zien als boodschappers. Bekende neurotransmitters zijn adrenaline, dopamine, GABA en serotonine die vooral invloed hebben op je gemoed. 
Een onderzoek van het Radboud heeft aangetoond dat gebruik van antidepressiva o.a. leidt tot onderdrukking van angstsymptomen wat als positief wordt gekenmerkt. Dit heeft te maken met de Amygdala (angst voor reële gebeurtenissen) en het ernaast gelegen Bed Nucleus (angst voor imaginaire angsten).
Tja en daar gaat het voor mij mis. In mijn optiek leef je in een, over het algemeen, fantastisch functionerend lijf. Als dit lijf in disbalans of onbalans is dan geeft het dat aan met symptomen. Die symptomen noemen wij klachten en daarmee gaan we naar de huisarts. Deze klachten gaan dan ‘opgelost ’worden met een onderdrukkend medicijn, in dit geval antidepressiva, en we denken dan dat we er vanaf zijn. Maar zo werkt het niet, het lichaam zal naar andere manieren zoeken om de boodschap van onbalans uit te drukken.
In mijn praktijk heb ik vele mensen gezien met antidepressiva en ze er ook vanaf geholpen als ze aangaven dat te willen. Sommigen functioneerde er al 25 jaar op, sommigen raken volledig in paniek bij de gedachte om 1 pilletje over te slaan, sommigen zijn mat en lusteloos enz enz. 
Een dame die na 25 jaar stopte met deze medicatie herkende zichzelf bijna niet meer terug en ervaarde eigenlijk een bijzonder krachtige vrouw onder die medicatie. Waar ze eerst onzeker was en geen grenzen aangaf, bleek ze die wel degelijk te hebben na het stoppen met de medicatie. 
Een man, ook al jaren aan de medicatie, moest door echte afkick verschijnselen heen waarbij ik als ondersteuner regelmatig de volle laag aan vloeken en tieren over me heen kreeg, altijd wel weer gevolgd door excuses maar kun je nagaan?
Het probleem waardoor je begint aan de antidepressiva verdwijnt niet, het wordt alleen onderdrukt zodat je er niet aan hoeft te denken, niet bij stil hoeft te staan en je leven weer denkt te kunnen oppakken. 
Daar kun je voor kiezen en oud mee worden, voor mij werkt dat alleen niet. Ik denk dat je hier op aarde bent om te leren en te groeien. Situaties die je overkomen heb je niet in de hand maar hoe je ermee omgaat wel. En dat klinkt hard en onaardig en dat is dan maar zo maar ik denk dat ik het mag zeggen gezien mijn weg van op zeer jonge leeftijd een verkrachting, op mijn 12de een groepsverkrachting waar ik mijzelf helemaal door ben kwijtgeraakt en nog altijd restverschijnselen van ondervindt, poging tot zelfdoding daarna, het jarenlange bedrog van een ontrouwe partner en de manipulatie daarna, vechtscheiding enz enz. 
Door de poging tot zelfdoding werd ik natuurlijk bij de psychiater aangemeld en werd ik op de antidepressiva gezet. Ik was jong en wist nog niks van homeopathie, zelfheling, persoonlijke groei enz. 
Maar al snel wist ik dat dit niet mijn pad was. Ik ben niet op deze wereld om afhankelijk van medicatie, afhankelijk van iemand die mij verteld wat ik moet doen, of afhankelijk van een reguliere therapie of wat dan ook, te zijn. 
Gelukkig maakte ik vrij snel daarna kennis met de homeopathie en op die 6 jarige opleiding begon mijn werkelijke pad naar heling en die heb ik na afloop van de opleiding aangevuld met alles waar ik door groeide. Makkelijk? Nee! Heb ik nooit meer last van depressie of herbelevingen of andere negatieve shizzle? Zeker wel! De mensen die De Nacht van de Ziel kennen weten waar ik het over heb en hoe verschrikkelijk die zijn. Het is de nacht waarop alle demonen en negatieve ellende op je afkomt op een meest intense manier en die heb ik 2 x beleeft. 
Veel ochtenden is wakker worden voor mij vanuit oude patronen eerst negatief maar dan begin ik aan mijn dagelijkse ochtendroutine van meditatie, affirmatie, Quantum Healing enz. Daar committeer ik mij aan, elke dag weer.
Het inzetten van homeopathie op mijn pad van heling heeft mij zoveel over mijzelf geleerd. Daardoor ben ik niks uit de weg gegaan maar heb alles aangekeken tot nu toe. Ik ervaar het altijd als een zandpad waar soms een diepe kuil in de weg zit waar ik doorheen moet maar ik loop ook altijd weer omhoog en dan mag ik een poosje rechtdoor lopen, genietend van wat ik nu weer heb geleerd. Ik zou het niet anders willen.
Conclusie: seksueel geweld en homeopathie een eerlijk pad naar heling
 
Vind je het leuk en interessant wat je hier leest? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van alle nieuwe informatie omtrent homeopathie en mijn praktijk.

Homeopathie & Black Friday ???Vind je het leuk en interessant wat je hier leest? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van alle nieuwe informatie omtrent homeopathie en mijn praktijk.

Homeopathie; de kracht van natuurlijke genezing


Als klassiek homeopaat geloof ik in de kracht van natuurlijke genezing. 
Deze week breng ik de klassieke homeopathie voor het voetlicht en heb ik een speciale Black Friday-deal die je zal laten kennismaken met de homeopathie en wat deze ook in EHBO situaties kan brengen

Waar de huisarts de norm is voor 71% van de Nederlandse bevolking, is de weg naar 'alternatieve' geneeskunde minder gangbaar. 
Toch is klassieke homeopathie een bewezen waardevolle benadering, vooral voor degenen die op zoek zijn naar persoonlijke en natuurlijke oplossingen.

Op Black Friday bied ik jou de mogelijkheid om deze benadering te ontdekken met een exclusieve 60% korting op mijn online EHBO-cursus. 
Leer hoe je jouw gezondheid in eigen handen kunt nemen en ontdek de kracht van homeopathie.

Deze Black Friday deal gaat verder dan alleen koopjes jagen. 
Het is de kans om verder te kijken en alternatieve wegen naar gezondheid te verkennen. 
Profiteer van de speciale aanbieding en ontdek de voordelen van homeopathie.

Vind je het leuk en interessant wat je hier leest? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van alle nieuwe informatie omtrent homeopathie en mijn praktijk.

Black Friday voor een Klassiek Homeopaath................

"De Alternatieve Weg naar Gezondheid: Klassieke Homeopathie en Black Friday"

In de medische wereld is het niet gebruikelijk om deel te nemen aan leuke acties zoals bijvoorbeeld Black Friday. Dat is ook niet nodig want 71% van de Nederlandse bevolking denkt bij een klacht gangbaar aan de reguliere geneeskunde en bezoekt de huisarts eerder dan de alternatieve geneeskunde. 

Als Klassiek Homeopaat is het ook niet gebruikelijk om te adverteren en/of deel te nemen aan kortingsacties zoals Black Friday maar stel nou eens dat je op zoek bent naar een natuurlijke benadering van gezondheid, worstelt met een chronische ziekte, nieuwsgierig bent naar homeopathische behandelingen, of gewoon openstaat voor nieuwe mogelijkheden, hoe moet je er dan achter komen waar bijvoorbeeld die Klassiek Homeopaath zich bevindt?
Neem dan ook nog eens een Klassiek Homeopaath die het naast haar vak ook gewoon heel leuk vindt om de homeopathie te promoten en best creatief is, dan zou het toch zonde zijn als deze Homeopaath geen gebruik maakt van die superleuke Black Friday om iets heel moois aan te bieden zodat iedereen kan kennis maken met de Klassieke Homeopathie?

Mijn naam is Collette Janssens, Klassiek Homeopaath sinds 2006 met een praktijk op de Hoofdstraat 345A in Sassenheim. Ik hou van mijn vak en heb mijn 4 kinderen ook altijd op deze wijze begeleid met al hun 'kinderdingen' tijdens hun opgroeien. Naast hun opvoeding behandel(de) ik in de praktijk vele uiteenlopende klachten op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. 

Klassieke Homeopathie biedt een uniek perspectief op welzijn en behandelt dit op natuurlijke wijze. Met als inspiratie de opvoeding van de kinderen en daarnaast puttend uit mijn jarenlange praktijkervaring heb ik een online cursus EHBO Homeopathisch Bekeken gecreëerd die superhandig is op gebied van EHBO situaties, van wonden tot examenvrees maar die ook uitleg geeft over de bekende kinderziekten. Al met al een superhandige kennisbank die altijd inzet baar is. 

Op Black Friday bied ik een exclusieve kans aan die ik nog heel even geheim hou. Ontdek hoe je op een natuurlijke manier voor je gezondheid kunt zorgen. 

Conclusie: Durf buiten de gebaande paden te treden en ontdek de voordelen van klassieke homeopathie. Op Black Friday maak je niet alleen kennis met een alternatieve benadering van gezondheid, maar profiteer je ook van een uitzonderlijke korting. Een kans die je niet wilt missen!

Vind je het leuk en interessant wat je hier leest? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van alle nieuwe informatie omtrent homeopathie en mijn praktijk.

Het Homeopathische Pad

Read more...
 
Read Older Updates